فناوری

آیا پروژه تلگرام بلاکچین و ارز گرام شکست خورد؟

شکست پروژه ارز Geramیا TON

 تلگرام بلاکچین از کجا شروع شد؟

دقیقا ۲.۵ سال پیش بود که تلگرام در روسیه و ایران مسدود شد، و تقریبا در همان ابتدا پاوول دروف مدیر و بنیانگذار تلگرام اعلام کرد که بزودی بر روی پروژه ای بنام  TON و تلگرام بلاکچین یا غیر متمرکز کارخواهند کرد که ویژگی های منحصر به فردی را ارائه میگرد و قابل فیلترینگ نبود.

علاوه بر این مقصد داشتند ارز دیجیتال جدیدی به نام گرام را توسعه دهند که میتوانست انقلابی در پرداخت های الکترونیکی بین المللی محسوب شود.

اگر بخواهیم ساده توضیح دهیم، TON یک پلتفرم بلاکچین جدید بود که درواقع، تلگرام قصد دارشت یک محیط بلاکچینی فراهم کند تا هر توسعه‌دهنده‌ای که قصد توسعه نرم‌افزارهای بلاکچینی را داشت، در آن بتواند فعالیت کند.

پلتفرم‌های بلا‌کچینی همانطور که گفته شد با یک رمزارز ویژه تبادلات را انجام می‌دهند. رمزارز ارائه شده توسط تلگرام «گرام» یا «Gram» نام گرفت. طبق گفته خود تلگرام، این زیرساخت یک زیرساخت متن‌باز بود و تلگرام هم عضوی از آن بوده و کنترلی در آن ندارد؛ بنابراین شبکه کاملا غیرمتمرکز بود.

اعلام شکست پروژه تلگرام بلاکچین توسط دوروف

در۲.۵  سال گذشته، برخی از بهترین مهندسین ما بر روی یک پلتفرم تولید نسل بعدی به نام TON کار می‌کردند که قرار بود گرم نام داشته باشیم. هر یک از این TON ها برای به اشتراک گذاشتن اصول تمرکز زدایی از طریق Bitcoin و Ethereum طراحی شده‌بود، اما با سرعت و مقیاس پذیری بسیار برتر از آن‌ها بود.

ما به نتیجه‌ای که ایجاد کردیم بسیار مغرور بودیم فن‌آوری که ما ایجاد کردیم اجازه تبادل ارز آزاد، و غیر متمرکز ارزش و ایده‌ها را فراهم کرد. هر یک از این TON، هنگامی که با Telegram ادغام می‌شدند، پتانسیل ایجاد انقلابی در نحوه ذخیره و انتقال پول و اطلاعات را داشتند.
پاول در ادامه علت شکست پروژه را اینگونه بیان میکند:
متاسفانه، یک دادگاه آمریکایی هر تن از این اتفاقات را متوقف کرد. چطور؟ تصور کنید که چند نفر پول خود را روی هم میگذارند تا یک معدن طلا بیابند و بعدا طلا را از آن جدا کردند. سپس یک قاضی می‌آید و به سازندگان معدن می‌گوید: بسیاری از مردم در معدن طلا سرمایه‌گذاری کردند، زیرا بدنبال سود بودند. و آن‌ها این طلا را برای خودشان نمی‌خواستند، می‌خواستند آن را به افراد دیگر بفروشند. به همین دلیل، شما اجازه ندارید طلا به آن‌ها بدهید.”
و در ادامه میگوید
اگر این برای شما معنایی نداشته باشد، شما تنها نیستید اما این دقیقا همان چیزی است که با TON (معدن سرمایه گذاران آن و Grams (طلا)اتفاق افتاد. یک قاضی از این استدلال استفاده کرد که مردم نباید اجازه خرید یا فروش Grams را داشته باشند، چون آن‌ها می‌توانند Bitcoins را بخرند یا بفروشند.
 و واقعا استدلال قاضی مضحک است!
شاید حتی بیشتر از این، دادگاه ایالات‌متحده اعلام کرد که Grams نه تنها در آمریکا بلکه در سطح جهانی نیز توزیع نمی‌شود. چرا؟ به این دلیل که، یک شهروند آمریکایی ممکن است راهی برای دسترسی به یک سکوی TON بعد از راه‌اندازی آن پیدا کند. بنابراین، برای جلوگیری از این، نباید اجازه داشت که در هیچ کجای دنیا پخش شود، حتی اگر هر کشور دیگری در این سیاره به نظر می‌رسید برای هر تن TON خوب باشد.
خوی قلدر مآبانه آمریکا  یعنی این! در ادامه دوروف با نقد سیاست های آمریکا مینویسد:

این تصمیم دادگاه نشان می‌دهد بقیه کشورها این اختیار را ندارند که تصمیم بگیرند چه چیزی برای کشورشان خوب است و چه چیزی بد. اگر آمریکا ناگهان تصمیم به ممنوعیت قهوه و بستن کافی‌شاپ‌ها در ایتالیا بگیرد، چون برخی از آمریکایی‌ها ممکن است به آنجا بروند، نباید تعجب کرد.

و با این حال، با این وجود، ما تصمیم دشواری را اتخاذ کرده‌ایم که با این TON ادامه ندهیم.

متاسفانه، قاضی آمریکایی درباره یک چیز درست می‌گوید: ما، مردم خارج از ایالات متحده، می‌توانیم به رئیس جمهورها و نمایندگان خود رأی بدهیم، اما وقتی که بحث مالی و فناوری (خوشبختانه قهوه نه) وسط باشد، همچنان به ایالات متحده وابسته هستیم. آمریکا می‌تواند از کنترل خود بر دلار و نظام مالی جهانی برای بستن هر بانک یا حساب بانکی در جهان استفاده کند. آمریکا می‌تواند از کنترل خود بر اپل و گوگل برای حذف برنامه‌ها از روی اپ استور و گوگل پلی استفاده کند. بنابراین بله، این درست است که دیگر کشورها اختیار کامل بر قلمرو خود ندارند. متاسفانه ما، ۹۶ درصد جمعیت جهان در نواحی دیگر، به تصمیم‌گیرندگانی وابسته هستیم که توسط ۴ درصد شهروند آمریکا انتخاب می‌شوند.

و در ادامه مینویسد:

شاید این در آینده تغییر کند. اما امروز، در یک چرخه معیوب قرار داریم: نمی‌توانید به جهان کاملاً متمرکز تعادل بیشتری اضافه کنید، دقیقاً چون متمرکز است. ما تلاشمان را کردیم. عرصه را به نسل‌های بعدی کارآفرین‌ها و توسعه‌دهندگان می‌سپاریم تا این راه را ادامه دهند و از اشتباهات ما درس بگیرند.

دورف در ادامه نوشت که کار تلگرام با شبکه TON دیگر تمام شده است و هر سایتی که از نام او یا برند TON بعدها استفاده کند نیز نباید به آن‌ اعتماد کرد. به گفته مدیر تلگرام هیچ یک از اعضای این پیام‌رسان دیگر در پروژه TON حضور ندارند.

پاول در اخر مینویسد

می‌خواهم این پست را با آرزوی موفقیت برای تمامی کسانی که در راه تمرکززدایی، توازن و برابری در جهان تلاش می‌کنند به پایان برسانم. شما در سمت صحیح این جنگ قرار گرفته‌اید. شاید این مهمترین نبرد نسل ما باشد. امیدواریم که شما در جنگی که ما در آن شکست خوردیم، پیروز شوید.

و این بود پایان تلگرام بلاکچین!

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا